lucie bíla

28. května 2007 v 12:27 | majitelka blogu |  Celebrity a ti slavní...

Lucie Bílá

http://mm.denik.cz/56/25/bila_v_cerne_sip-hp_top.jpg
Zpěvačka
Datum narození:
07.04.1966

Místo narození:
Otvovice, Česká republika

Znamení:
Beran



Životopis:
Pravé jméno Lucie Bílé je Hana Zaňáková. Nejprve se vyučila dámskou krejčovou a poté studovala zpěv na LŠU.Svoji hudební kariéru odstartovala se skupinami Rock-Automat a Arakain.

V roce 1990 účinkovala Lucie Bílá v muzikálu Bídnici a poté roku 1995 v muzikálu Dracula.Také si zahrála v několika českých pohádkách, např. Princezna ze mlejna, Král Ubu a také ve slovenském filmu Fontána pre Zuzanau II.

V roce 1998 dvakrát vystupovala na Pražském jaru. Kromě zpěvu a herectví se Lucie Bílá věnuje také moderování. Je spolumajitelkou divadla Ta Fantastica. Ve spolupráci s J. Fištejnem vydala v roce 1998 knihu Teď už to vím.


Ve zkratce:
2003 Romeo a Julie role: Julie
2000 Johanka z Arku role: Johanka
1996 Krysař role: Agnes
1994 Drácula role: Lorraine
1993 Zahrada rajských potěšení role: Žena Heronýma Bosche
1992 Bídníci role: Epolína

Diskografie:
2004 Láska je láska / Best Of
2003 Jampadampa
1999 Úplně nahá
1998 Hvězdy jako hvězdy
1994 Lucie Bílá
1992 Missariel
1986 Neposlušné tenisky
1986 Lucie Bíláhttp://pomoc.bezpecnedoskoly.cz/data/dep_5/lucka_bila_100.jpg
http://1.im.cz/super/img/photo/03/38/16-article_v.jpg
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

co se ti libi neeej????????????

tomaš 14.9% (42)
marek 10.7% (30)
vojta 10.7% (30)
mirek 5.3% (15)
david 10% (28)
jinyyy 26.7% (75)
kamil 5.3% (15)
michal 10.3% (29)
jirka 6% (17)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama